Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap - Takarék Csoport

Részesedjen az ingatlanbefektetésekből származó hozamokból!

Előnyei:

 

  • Kis összeggel is elérhető,
  • Rugalmasan hozzáférhető, tárgy napos elszámolás
  • Vonzó, a pénzpiaci alapok hozamait meghaladó hozamlehetőség.

 

 

Alap célja:

 

Az Alap céljainak megvalósítása érdekében eszközeit elsősorban olyan stabil jövedelmet biztosító ingatlanokba kívánja fektetni, amelyek kiváló műszaki állapotban vannak, jó földrajzi elhelyezkedésűek és hosszú távú bérleti szerződésekkel rendelkeznek, illetve emellett megvalósíthat ingatlantársasági befektetéseket is. .

 

A középtávú megtakarítási lehetőségek iránt érdeklődő Ügyfeleink számára a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap  az egy éves futamidejű állampapíroknál magasabb hozamlehetőséget kínál mérsékelt kockázat mellett.

 

 

Forgalmazási információk:

 

Az Alap országszerte a Takarék megtakarítási termékeket forgalmazó szövetkezeti hitelintézeti fiókjaiban hozzáférhető.

2018. március 1. napjától a befektetési jegyek vételtől számított 365 naptári napon belül történő visszaváltás esetén a visszaváltott összegre vetített 1%-os mértékű többletjutalék kerül felszámításra.

 

Az Alap Takarék Nyugdíj-előtakarékossági és tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök érhetőek el.

 

Az adóelőnyök lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról és a nyugdíj-előtakarékossági számláról szóló jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

 

Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap "A" Sorozat fő adatai:

 

Alap fajtája Származtatott ügyletekbe fektető abszolút hozamú alap
Alap típusa nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás T nap
Névérték 1 Forint
Futamidő határozatlan
Alap forgalmazásának indulása 2009. július 9.
Javasolt legrövidebb befektetési időtáv Minimum 1 év
Alapkezelő Diófa Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő Erste Bank Zrt.
Forgalmazó MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

 

Az Alap esetében az Alapkezelő az alábbi javasolt tartási időt, valamint kockázati szintet határozta meg:

 

Javasolt minimális befektetési idő
Nincs Minimum 3 hónap Minimum 6 hónap Minimum 1 év Minimum 2 év Minimum 3 év
      X    

 

Vállalt kockázat*
alacsony kockázat       magas kockázat
1 2 3 4 5 6 7
    X        

 

*Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán az 1-es a legalacsonyabb, míg a 7-es a legmagasabb kockázati szintet jelöli, azonban a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést!

A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.

 

 

Az Alapra ható főbb kockázatok:

 

  • Gazdasági, politikai kockázat
  • Ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos piaci és működési kockázat
  • Inflációs, kamatszint kockázat
  • Partner kockázat
  • Likviditási kockázat

 

 

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik. Az Alap hozamai múltbeli, úgy nevezett visszatekintő hozamok, amelyek nem jelentenek garanciát az Alap jövőbeni teljesítményére, hozamára. Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely akár tőkeveszteséget is eredményezhet.
Az Alap visszatekintő hozamának megtekintéséhez használja az Alap Alapkezelőjének honlapján elérhető hozamkalkulátort: HOZAMKALKULÁTOR
Tájékozódjon a Magyar Posta Takarék Ingatlan Alappal kapcsolatos további információról, illetve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk (A sorozat) elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban, portfólió jelentéseiben, éves és féléves jelentéseiben.
 
Részletes termékdokumentációért keresse a Diófa Alapkezelő honlapját.
 
Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kondíciók és díjak menüpont alatt, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.takarekinvest.hu), forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu)!
 
A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlatnak, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. Jelen dokumentum marketingközlemény.

 

Felhívás Kötelező Ügyfél-átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!


Tájékoztatjuk, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény szerint a Hitelintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő Ügyfelük tekintetében az ismételt ügyfél-átvilágítást! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

 

Részletek