Kedves Ügyfelünk!

Szeretnénk felhívni a figyelmét a PSD2 (az Európai Unió második pénzforgalmi irányelve)* miatt 2019. szeptember 14-től előírt változásokra. A változás csak az EGT tagállamokban végrehajtott tranzakciókra vonatkozik.

 

A szabályozás lényeges eleme, hogy az online banki szolgáltatások (pl. Netbank, Mobil applikáció) eléréséhez és a tranzakciók indításához egy új biztonsági elemre (erős ügyfél-hitelesítés), egy egyszer használatos – az ügyfél mobiltelefonszámára SMS-ben küldött – jelszó megadására lehet szükség bizonyos esetekben. A fizikai kártyás fizetések esetén pedig (a megszokottaktól eltérően) néhány esetben PIN kód megadására lesz szükség. Ez a szabályozás a fizetéssel kapcsolatos biztonság növelését szolgálja.

 

Bankkártyás fizetésekkel összefüggő változások

 

Fizikai bankkártyás fizetés (POS) esetében 5.000 Ft-ot meghaladó fizetések esetében nem lesz változás a tranzakció menetében.

 

Az érintéses fizetések esetén annyi változás lesz tapasztalható, hogy ezentúl a terminál akkor is kérheti a PIN kód megadását, ha az egymás utáni, 5.000 Ft alatti érintéses típusú fizetések összege meghaladja a 45.000 Ft-ot.**

 

Online bankolással összefüggő változások

 

2019. szeptember 14-ét követően a Netbank és Mobil applikáció használatakor a szolgáltatásba történő belépéskor és a tranzakciók aláírásakor a felület kérheti Öntől egy SMS-ben küldött, egyszer használatos jelszó beírását. Ilyenkor, ha Önnek nincs megadott és a rendszerben rögzített mobiltelefon száma, a szolgáltatást nem fogja tudni igénybe venni.

 

A Home Banking és a Telepített Electra a jelenleg megszokott módon lesz használható 2019. szeptember 14-e után is. A későbbiekben itt is bevezetésre kerül az SMS-ben küldött egyszer használatos jelszóküldés a belépéshez és a tranzakciók aláírásához. A bevezetéssel és a mobiltelefonszámok egyeztetésével kapcsolatban bankunk fel fogja venni a kapcsolatot Önökkel.

 

Az online, interneten keresztüli bankkártyás fizetés (VPOS) esetében a jelenlegi gyakorlathoz képest egyelőre nem történik változás a 2019. szeptember 10-i MNB döntés*** értelmében.

 

Amennyiben Ön még nem adott meg mobilszámot, vagy időközben lecserélte azt, kérjük, jelezze ezt felénk minél előbb, hogy továbbra is zavartalanul intézhesse pénzügyeit. A használni kívánt mobiltelefonszám megadását vagy frissítését megteheti személyesen bankfiókjainkban.

 

 

Kérdéseivel kapcsolatban érdeklődjön bankfiókjainkban vagy hívja ügyfélszolgálatunkat.

 

 

Üdvözlettel:

 

 

Takarék Csoport

 

* Az (EU) 2015/2366 európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az erős ügyfél-hitelesítésre vonatkozó, valamint a közös és biztonságos nyílt kommunikációs standardokra vonatkozó szabályozástechnikai standardok tekintetében történő kiegészítéséről szóló 2017. november 27-i (EU) 2018/389 felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelete

** Az érintéses fizetésekre vonatkozó 45.000 Ft-os limit nem napi limit, tehát akár több nap alatt is összeadódhatnak a CSAK 5.000 Ft alatti tranzakciók, és a fenti esetben PIN kód megadására lesz szükség. A limit számítása már egy PIN kódot igénylő tranzakciót követően újrakezdődik. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az alkalmazandó 45.000 Ft-os összeg a későbbiekben módosításra kerülhet.

***https://www.mnb.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2019-evi-sajtokozlemenyek/az-mnb-tovabbi-12-honap-felkeszulesi-idot-engedelyez-az-eros-ugyfelhitelesites-bevezetesere

 

Figyelemfelhívás! - ismételt ügyfélátvilágítás

Felhívás Kötelező Ügyfél-átvilágításról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2019. június 25-én a Parlament elfogadta A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény módosítását, mely szerint a Hitelintézeteknek 2019. október 31. napjáig kell elvégezniük valamennyi meglévő Ügyfelük tekintetében az ismételt átvilágítást! Kérjük, hogy amennyiben az Ön esetében ez nem történt még meg, olvassa el részletes tájékoztatónkat az alábbi gombra kattintva!

 

Részletek